5 речей, які категорично не можна тримати поруч з Wi-Fi роутером / фото ua.depositphotos.com

У сучасному світі складно уявити собі життя без Wi-Fi роутера. Це "чудо-техніки" дозволяє виходити в Інтернет без купи проводів і кабелів, й до нього можуть підключатися різні пристрої – від смартфонів і аж до побутової техніки.

Якщо раптом домашній Wi-Fi почав працювати повільніше, є щонайменше п'ять простих способів прискорити роботу роутера. Та й про саме його розташуванні варто як слід подумати – не всі місця однаково добре підходять для цього пристрою.

Ще один момент, про який мало хто замислюється – що категорично не можна тримати біля роутера. Експерти виділяють меншою мірою 5 речей, яким протипоказана "близькість" з цим пристроєм.

Відео дня

Які речі не можна тримати біля роутера

Взагалі на роутер складно вплинути, щоб заглушити його сигнал. А ось сам він з легкістю може пошкодити:

Дисконтні або банківські картки. Якщо карти з магнітною смугою знаходяться поруч з маршрутизатором, то вони ризикують пошкодитися і в підсумку стати непридатними для використання. А ось карта з чіпом не постраждає від впливу роутера.

Дармовис сигналізації. Сигнали, випромінювані роутером, можуть впливати й на роботу дармовиса, що може привести до його виходу з ладу. Тому, рекомендується тримати дармовис якомога далі від роутера, щоб уникнути подібних проблем.

Ключ від домофона. Він теж має властивість розмагнічуватися, що може викликати проблеми з доступом в домофонну систему.

Блютуз-гарнітуру. Електромагнітні поля можуть заважати передачі сигналу Bluetooth і викликати перешкоди в роботі гарнітури або навушників. Тому, для оптимальної продуктивності і якості звуку, рекомендується тримати Bluetooth-гарнітуру й бездротові навушники якнайдалі від роутера.

Ноутбук і смартфони. Дослідження показали, що знаходження смартфонів й ноутбуків поруч з роутером може привести до погіршення якості Wi-Fi-з'єднання та швидкості передачі даних. Все тому, що радіочастотні перешкоди, що генеруються роутером, можуть вплинути на якість сигналу Wi-Fi.

Разом з тим смартфон ризикує набагато швидше розряджатися, якщо часто буде лежати прямо біля роутера.

Раніше УНІАН розповідав, чому важливо відключати Wi-Fi на смартфоні на ніч. Вимикаючи Інтернет на ніч, акумулятор телефону буде розряджатися набагато повільніше, а ваш сон не потривожать оповіщення або повідомлення.

Також пояснювали, чому не можна залишати смартфон поруч з ноутбуком. На перший погляд, нешкідлива звичка може мати негативні наслідки для обох гаджетів.

Вас також можуть зацікавити новини: