Японці придумали самокат - "портфель", який зручно носити в руках / фото Shimizu

На онлайн-майданчику Kickstarter, де умільці збирають гроші на свої проєкти, з'явився доволі цікавий винахід – самокат-трансформер, який легко складається і поміщається в портфель. Розробники називають його "найменшим і найлегшим самокатом у світі".

Називається девайс Shimizu Arma. Особлива конструкція дозволяє скласти його в невеликий портфель з вбудованою ручкою вагою всього 4,5 кг. Весь процес складання займає менше ніж 30 секунд, пише Gizmochina.

Ще одна його особливість – знімний акумулятор, що розв'язує загальну проблему на ринку електросамокатів. Користувачі можуть швидко замінити розряджену батарею на повністю заряджену, збільшуючи запас ходу самоката і усуваючи постійне занепокоєння про запас ходу.

Двигун потужністю 250 Вт дозволяє електросамокату долати за одну поїздку до 14 км з максимальною швидкістю 24 км/год, забезпечуючи баланс між ефективністю і безпекою при поїздках по місту на короткі відстані. Зарядити його можна через USB-C за дві години.

Наочно процес трансформації електросамоката в чемоданчик показано у відеоролику. Дивіться, як все відбувається:

Наразі гроші на самокат збирають через Kickstarter. Ціна Arma з одним акумулятором в комплекті становить близько 920 доларів. Перші поставки заплановані на липень 2024 року.

З'явився унікальний самокат-трансформер, який перетворюється в портфель (відео)

Раніше в поле нашого зору потрапила найрозумніша комп'ютерна миша у світі з вбудованим чат-ботом ChatGPT. У мишки багато особливостей, в тому числі можливість перетворити записану лекцію в короткий і зрозумілий текст.

Також УНІАН розповідав про незвичайну клавіатуру з вбудованим екраном  – система вважає цей екран повноцінним другим монітором, так що на нього можна перетягувати будь-які вікна і додатки. А бонусом вона працює ще й як SSD і USB-хаб.

Вас також можуть зацікавити новини: