На Тернопільщині планують будівництво об’їздної дороги Чорткова / фото УНІАН

На Тернопільщині цього річ почнуть будівництво об’їздної Чорткова.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, про це повідомив очільник області Степан Барна на раді регіонального розвитку Чортківського району.

Читайте такожНа Тернопільщині облаштують ще 2 зважувальні комплекси для запобігання руйнування доріг перевантаженою технікою

Відео дня

«Ще п' ять років тому ми навіть не мали підстав говорити про те, що вперше за багато років розпочнемо робити державні дороги. І тепер хто їхав з Тернополя до Львова, з Тернополя до Хмельницького та з Тернополя до Дубно вже оцінили результат і побачили зміни», – зауважив голва ТОДА.

Він пояснив, що зміни у дорожній галузі відбуваються завдяки двом складовим: сплаченим податкам та митному перевиконанню.

«Хороший результат по митному перевиконанні ми демонструємо протягом останніх років. А отримані кошти спрямовуємо на будівництво державних доріг. Цього року планується розпочати будівництво об'їзної Чорткова до межі Чернівецької області. На цей проект уже виділено 200 млн грн.

Наше завдання впродовж наступних двох років Тернопіль як обласний центр з'єднати з усіма обласними центрами хорошими дорогами», – поділився планами Барна.