Фото фото прес-служби обласної прокуратури

На Тернопільщині  викрили  конвертаційний центр з обігом понад 100 млн грн.

Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної прокуратури, у рамках розслідування кримінального провадження за процесуального керівництва  прокуратури  Тернопільської області спільно з податковою міліцією ГУ ДФС у Тернопільській області встановлено групу осіб, які надавали підприємствам Тернопільської та Львівської областей послуги з пособництва в ухиленні від сплати податків шляхом незаконного формування штучного податкового кредиту з ПДВ, завищення витратта переведення безготівкових коштів у готівку.

Правопорушники використовували підконтрольні підприємства, на рахунки яких замовники конвертації перераховували кошти за нібито придбані товари.

Відео дня

Надалі вказані кошти знімалися готівкою та поверталися вигодонабувачам за винятком винагороди, яка становилапевний відсоток від розміру проконвертованої суми.

Фото фото прес-служби обласної прокуратури

Таким чином було проконвертовано більше 100 млн грн та незаконно сформовано вигодонабувачам податковий кредит у сумі близько 17 млн грн.

Під час обшуків в учасників конвертаційного центру виявлено та вилучено грошові кошти у сумі понад 190 тис грн, печатки, електронні носії інформації, первинні фінансово-господарські документи.

З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків накладено арешт на банківські рахунки суб’єктів господарювання, підконтрольних організаторам протиправної схеми.

 Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.205, ч.3 ст.212 КК України (фіктивне підприємництво, ухилення від сплати податків).