Матері героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО візьмуть участь у прощі матерів у Зарваниці / фото прес-служба Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ

На Тернопільщині понад 100 жінок пройдуть пішки 54 км, щоб взяти участь у прощі матерів у Зарваниці.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ, учора 10 травня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк благословив прочанок, зустрівшись з ними в дорозі, та побажав, щоб Мати Божа прийняла їхні молитви, зокрема за мир та добру долю для України.

фото прес-служба Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ

Розпочалося ХІІ піша проща "Матерів в молитві» божественною літургією в архикатедральному соборі УГКЦ Тернополя, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк у співслужінні довголітнього духівника спільноти о. Василя Чамарника. Відтак, о 9 ранку колона вирушила з Тернополя. Ночували прочанки у с. Ішків та с. Росоховатець. Сьогодні 11 травня прочанки  прибудуть до Зарваниці.

Відео дня

Передбаченго, що в Духовному Марійському центрі відбудеться святковий концерт, вечірня, свята літургія, а о 21 год – похід зі свічками до чудотворного місця, де буде відслужено молебень до пресвятої Богородиці. У неділю 12 травня о 9 год буже ще одна літургія. Проща завершиться спільною молитвою матерів біля купелі святої Анни.

фото прес-служба Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ

Метою прощі є принести жертву Богові і Богородиці через молитву, долання шляху, спокутування своїх гріхів. Жінки подолають 54 км за маршрутом Тернопіль-Городище-Ішків-Золотники-Зарваниця за 2 дні. У паломництві беруть участь матері героїв Небесної Сотні, матері воїнів, які загинули під час АТО/ОСС.