REUTERS

Австрія планує продовжити прикордонний контроль з Угорщиною і Словенією до листопада 2019 року. Це буде зроблено, щоб ефективніше боротися з нелегальною міграцією.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Австрії Херберт Кікль у неділю, 7 квітня, в інтерв'ю виданню oe24.at, передає Deutsche Welle.

"Так, ми хочемо продовжити цей контроль ще на півроку. Ми відправимо лист в Єврокомісію на наступному тижні. Ми не самотні, інші країни зроблять так само, і це наше право", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожАвстрійський журналіст, якому заборонили в'їзд в Україну, подав до суду

За його словами, в Австрії фіксуються збільшення потоку нелегальних мігрантів. Крім того, зазначив міністр, високою залишається прихована загроза тероризму.

"Поразка терористичної організації "Ісламська держава" може спричинити собою повернення бойовиків із зон військових дій в Сирії та Іраку в місця їх проживання в Європі", - зазначив Кікль.

Міністр закликав Євросоюз також приділити підвищену увагу так званим "балканським маршрутам" нелегальної міграції.

Формально контроль на внутрішніх кордонах європейських держав, що входять в Шенгенську зону, дозволяється лише у виняткових випадках. Однак Австрія, Німеччина і ще ряд європейських країн ввели контроль на своїх кордонах у розпал міграційної кризи у вересні 2015 року.