На Херсонщині розробили маршрут зовсім нетуристичними місцинами для любителів спостерігати за рідкісними птахами у дикій природі.

Як йдеться в сюжеті ТСН, вирушити у таку подорож можна буде або із заповідника "Асканія-Нова", або від Азовського узбережжя Херсонщини.

Читайте такожЗа пригодами на Дністровський каньйон: еко-прогулянки серед унікальної природи, круїзи по Дністру та рай для бьордвотчерів

Тут можна побачити зграї рожевих пеліканів, куликів, чайок, лелек та багато інших. Загалом тут мешкають близько 20 видів птахів - великих та малих.

Водночас наближатися до птахів туристам не радять, аби не порушувати їхній уклад життя. Роздивитися ближче можна за допомогою бінокля, якими діляться науковці. Полювання тут заборонено.

Поки це новий туристичний маршрут, його випробовують і враховують побажання та зауваження першопрохідців. Вже повноцінно подорожі за цим маршрутом туристам пропонуватимуть з середини липня 2019 року.

Втім слід враховувати, що дорога сюди доволі екстремальна - половину маршруту слід проїхати грунтовою дорогою, інколи через хмари комах.

До речі, про усі можливості літнього відпочинку на Херсонщині можна почитати у великому матеріалі УНІАН.Туризм.