У Дніпрі буде сучасний аеропорт / фото adm.dp.gov.ua

На час проведення реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпра, авіарейси, які виконувалися з нього, перенесуть до аеропорту Запоріжжя.

Про це повідомляє «ЦТС».

Паралельно в аеропорту Запоріжжя проводиться будівництво нового терміналу. Його планують завершити до кінця 2019 року. Це дозволить без перешкод приймати додаткове навантаження на летовище, пов'язане з перенесенням туди авіарейсів з Дніпра.

Відео дня

Читайте такожЗеленський пообіцяв виділити кошти на реконструкцію аеропорту «Дніпро»

Раніше реконструкції аеропорту у Дніпрі пообіцяв сприяти президент Володимир Зеленський. Зазначається, що вартість реконструкції аеропорту складе 3 мільярди гривень. Її планують провести до кінця 2021 року.

Зазначимо, що Зеленський не перший президент, який обіцяє відновити аеропорт у Дніпрі. Раніше повідомлялось, що колишній президент України Петро Порошенко заявляв про побудову нового аеропорту, який мав розкошуватись між Дніпром та Запоріжжям. Виділення коштів на це Порошенко назвав однією з вимог, необхідних для того, щоб він підписав бюджет на 2019 рік.

17 квітня 2019 року на проектування нового аеропорту уряд спрямував 200 мільйонів гривень, але вже 19 червня від ідеї будівництва нового аеропорту відмовилися та ухвалили рішення направити ці кошти на реконструкцію старого аеропорту Дніпра.