Уряду пропонують зайнятися розробкою екскурсійних програм для дітей / Фото УНІАН

Українські туроператори дитячого туризму виступили з ініціативою щодо створення національної програми дитячих екскурсійних маршрутів «Моя Україна», до якої можуть увійти 12-15 екскурсійних маршрутів по Україні історико-культурної та патріотичної тематики.

Читайте такожУ Яремчі відкрився Український музей сакрального мистецтва (фоторепортаж)

Також туроператори стурбовані застарілими регуляціями, які ще й досі діють при організації дитячих екскурсійних поїздок по Україні. Про це йшлося під час засідання Комітету з туризму Торгово-промислової палати України, повідомили в прес-службі Центру розвитку туризму України.

Відео дня

«Такими екскурсійними маршрутами, які б частково фінансувалися з державного бюджету, могли б стати маршрути на Черкащину – батьківщину Тараса Шевченка, або Батурин, столицю українського гетьманства, цікавими б для школярів були б і поїздки на Косівщину, де виготовляють унікальну кераміку», – зазначив заступник голови Комітету з туризму ТПП України Володимир Царук.

За його словами, таких маршрутів спочатку може бути небагато – 5-6, але вони мають частково дотуватися з боку держави, аби спонукати школярів до їх відвідання.

Також повідомляється, українські туроператори мають намір створити робочу групу щодо реалізації цього проекту, а також вирішення низки інших проблем, які заважають розвиткові дитячого екскурсійного туризму по Україні. Зокрема, йдеться про можливість причепних вагонів для дитячих груп до потягів «Укрзалізниці», а також зменшення вартості за бронювання квитків для дитячих груп, яке на сьогодні становить 100 гривень з кожного квитка.  

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше туроператори запропонували Міністерству культури, молоді та спорту створити державні програми підтримки дитячого туризму в Україні.