Мінкульту пропонують зайнятися розвитком дитячого туризму / Фото УНІАН

Туроператори пропонують Міністерству культури, молоді та спорту створити державні програми підтримки дитячого туризму в Україні. Про це повідомив під час круглого столу заступник голови комітету з туризму Торгово-промислової палати України Володимир Царук.

Читайте такожНові дороги та заохочення туризму: Кабмін затвердив програму розвитку Карпат

«Потрібно створити державну програму підтримки розвитку дитячого туризму в Україні, якій на сьогоднішній день немає. Такі програми існують в багатьох інших країнах, наприклад, у Польщі та Угорщині», - сказав він.

Відео дня

За словами Царука, держава спільно з туроператорами має визначити пріоритетні напрями дитячого туризму і дотувати ці поїздки з метою патріотичного виховання молоді. Крім того, розвиток дитячого туризму допоможе підвищити туристичний імідж країни.

Ще однією важливою проблемою розвитку дитячого туризму в Україні туроператори назвали недостатньо ефективну роботу «Укрзалізниці»: труднощі з покупкою квитків на поїзди для групових поїздок дітей, відсутність продажу онлайн для групи і затримки поїздів у період пікових навантажень.

Читайте такожВласний досвід: як з'єднання їздити у закордонну відпустку з маленькою дитиною і вижити

У свою чергу заступник начальника департаменту пасажирських перевезень дальнього сполучення «Укрзалізниці» Олександр Кривоштан закликав туроператов планувати заздалегідь дитячі турпоїздки для більш ефективної роботи перевізника через брак пасажирських вагонів під час канікул та свят.

Серед інших важливих проблем представники туроператорів назвали відсутність спеціальних тарифів для поселення дитячих тургруп та бюрократичний процес організації турперевозок. Мова йде про складнощі в роботі з транспортними перевізниками та організацією супроводження дитячих тургруп.

Для обговорення і напрацювань нових державних програм підтримки туроператори і представники профільних міністерств і департаментів запропонували створити робочу групу за участю всіх зацікавлених сторін. Вона запропонує шляхи вирішення озвучених проблем та ініціативи для розвитку дитячого туризму.

Як повідомляв УНІАН. Туризм, Україна за 9 місяців 2019 року отримала від туризму рекордний збір до держбюджету.