Ілюстрація / REUTERS

Британська бюджетна авіакомпанія easyJet наступного тижня оголосить про запуск власного бізнесу з продажу пакетних турів, почасти зайнявши нішу, що звільнилася з банкрутством компанії Thomas Cook.

Читайте такожОдна з найстаріших у світі турфірм Thomas Cook збанкрутувала, це зачепило 600 тисяч туристів (фоторепортаж)

Про це повідомила газета The Times з посиланням на обізнана деякими представниками ринку думка про те, що крах Thomas Cook може свідчити про завершення епохи пакетних турів взагалі.

Відео дня

Плани зі створення власного туроператора easyJet виношує вже два роки з моменту перебування на посаді генерального директора Йохана Лундгрена. Лундгрен, який раніше працював у керівництві туроператора Tui, впевнений, що туристичний підрозділ стане для easyJet надійним помічником у підвищенні виручки, з якою у авіакомпанії зараз проблеми. «Важко було б вибрати більш зручний час для виходу на ринок пакетних турів, враховуючи крах Thomas Cook, потреба готельєрів по всій Європі заповнити номери і бажання урядів захистити цих готельєрів від банкрутства,- цитує The Times одного з експертів.- Це не від того, що пакетні тури стали менш популярними. Це ринок на 60 млрд євро в Європі, і він зростає. Просто традиційна модель 7-14 ночей втрачає популярність». Як повідомляють джерела газети, easyJet має намір пропонувати тури зі страхуванням за схемою Atol (Air Travel Organisers` Licensing) в популярні для відпочинку місця, а також тури вихідного дня в різні міста.