Перший у світі музей похмілля відкрили у столиці Хорватії / фото УНІАН

У столиці Хорватії Загребі відкрили перший музей, присвячений похміллю. У ньому зібрали історії похмілля та предмети, які нагадують п'яні вечірки.

Про це передає Громадське з посиланням на CNN.

Поки у музеї зібрали сувеніри, пов'язані з 25 історіями новорічного похмілля. Однак організатори запевнили, що невдовзі покажуть, наскільки алкоголь може бути небезпечним не тільки на новорічні свята.

Читайте такожВизначено десять кращих країн для відпочинку взимку

Також відвідувачам пропонують скуштувати ракію, місцевий бренді, а також пограти в дартс зі спеціальними окулярами на носі, що імітують ефект сп'яніння.

«Музей розповідає про деякі ночі між моментом, коли ви виходите з клубу, і моментом, коли прокидаєтеся», — пояснив один із засновників музею 24-річний Ріно Дубокович.

Хлопець зазначив, що серед експонатів опинилися дивні речі, з якими прокидалися пʼяні люди і які супроводжували їх вночі.

Відкрити музей Дубоковича та його подругу Роберту Мікеліч спонукала історія одного з їхніх друзів, який прокинувся після вечірки з велосипедною педаллю в кишені, не знаючи, як вона туди потрапила. Дубокович і Мікеліч зібрали у музей історії похмілля своїх друзів.

Засновники музею наголошують, що музей створили не для того, щоб прославляти п'яні вечірки, а навпаки, щоб показати до чого може довести алкоголь.