Греція пропонує якнайшвидше відновлювати авіасполучення і підтримати туризм \ Фото Марина Григоренко

У Євросоюзі почалася онлайн конференція профільних міністрів, які мають вирішити, як повертати до життя туристичну галузь і припускають, що до кінця року туристів можуть не пускати до найбільш постраждалих від коронавірусу країн.

Читайте такожВлада Сицилії оплатить туристам половину ціни авіаквитків після закінчення карантину

Як повідомляє ТСН, головна мета цієї зустрічі - домовитися про спільні правила і координацію, бо протягом останніх вже двох місяців країни Євросоюзу дуже багато рішень ухвалювали самостійно, на національному рівні, лише інформуючи партнерів про правила, і зараз Євросоюз в цьому плані нагадує строкатий килим.

Десь можна вже й подорожувати між містами, десь — заборонено досі навіть виходити на вулицю інакше, як у магазин, чи до лікаря.

Така сама ситуація і з туризмом — поки єдиного підходу немає. Міністр туризму Італії напередодні заявив, країна закрита для туристів до кінця року. Греція пропонує якнайшвидше відновлювати авіасполучення і підтримати туризм. Пропонує ідею навіть спеціальних «паспортів здоров’я», який буде доказом того, що людина не хворіє на COVID-19. В Афінах нагадують, що єдиний ринок ЄС - це не тільки для товарів та бізнесу, це в тому числі і вільне пересування людей. 

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.