Туризм - одна з найбільш постраждалих через коронавірус галузей економіки / Фото REUTERS

Пандемія COVID-19 змусила всі туристичні напрямки у світі ввести обмеження на поїздки. Це найбільш жорстке обмеження на міжнародні поїздки в історії, і досі жодна країна не зняла обмежень, введених у відповідь на кризу.

Читайте такожУ Всесвітній туристичній організації підрахували, як сильно коронавірус обрушити індустрію подорожей

Як повідомляють у Всесвітній туристичній організації (UNWTO), останні дані спеціалізованого агентства ООН з питань туризму показують, що наразі 100% напрямів мають обмеження. З них 83% мали обмеження, пов'язані з COVID-19, які діяли вже протягом чотирьох або більше тижнів, і станом на 20 квітня жоден пункт призначення досі їх не зняв.

Відео дня

«Туризм продемонстрував свою прихильність до того, щоб ставити людей на перше місце. Наш сектор також може очолити процес відновлення економіки. Це дослідження, присвячене глобальним обмеженням на поїздки, допоможе підтримати своєчасне і відповідальне здійснення стратегій виходу, дозволяючи країнам пом'якшувати або скасовувати обмеження на поїздки, коли це безпечно. Таким чином, соціальні та економічні вигоди, які пропонує туризм, можуть повернутися, забезпечивши шлях до стійкого відновлення як для окремих людей, так і для цілих країн», – заявив генеральний секретар UNWTO Зураб Пололікашвілі.

Крім загального огляду, дослідження UNWTO розбиває тип обмежень на поїздки, які були введені країнами у всіх регіонах світу, а також будує графік еволюції цих обмежень, починаючи з 30 січня – коли Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила COVID-19 надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення. Останній аналіз показує, що з 217 напрямків по всьому світу:

Читайте такожПрощавай, літня відпустко за кордоном

- 45% повністю або частково закрили свої кордони для туристів – «пасажирам вхід заборонено»;

- 30% повністю або частково призупинили міжнародні рейси – «всі рейси призупинені»;

- 18% забороняють в'їзд пасажирам з конкретних країн походження або пасажирам, які пройшли транзитом через певні пункти призначення;

- 7% застосовують різні заходи, такі як карантин або самоізоляція на 14 днів, а також візові заходи.

На цьому тлі UNWTO закликає уряди в усьому світі взяти на себе зобов'язання підтримувати туризм, адже раптове і несподіване падіння попиту на туризм, викликане COVID-19, ставить під загрозу мільйони робочих місць та засоби до існування і водночас ставить під загрозу прогрес, досягнутий у галузі сталого розвитку та рівності за останні роки.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше в Кабміні розповіли, як збираються врятувати вітчизняну туристичну галузь.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.