Не всі готелі в Туреччині відчинилися для туристів / REUTERS

Світ повільно починає виходити з карантину, а туристи, що засиділися вдома, збирають валізи й заповнюють літаки.

Утім Європа для звичайних туристів закриті, а країн, куди можна полетіти, небагато. З новою реальністю туризму для більшості подорожей потрібно робити тест на коронавірус, йдеться в сюжеті програми "Гроші" на телеканалі 1+1.

"Тест треба робити максимум за 72 години до вильоту, якщо зробити пізніше, у вас цей тест просто не приймуть, і або не впустять в країну, або скажуть відбувати самоізоляцію й робити новий тест", - каже заступник голови комітету з туризму Торгово-промислової палати України Володимир Царук.

Одна з найдоступніших країн - Туреччина, адже для в'їзду туди не потрібно ні проходити самоізоляцію, ні здавати ПЛР-тести.

Головний девіз карантинного відпочинку - дезінфекція. У готелі подушки та рушники запаковані в поліетилен, а на кожному кроці є санітайзери. Їжу в готелях тепер також розносять офіціанти, посуд також запакований у поліетилен.

Читайте такожЄгипет скасовує сплату візового збору для туристів

У Туреччині масковий режим діє навіть на вулиці, і тим, хто не носить її загрожує штраф близько 100 доларів.

Утім, не всі готелі в Туреччині відчинилися для туристів - їм просто не вигідно. До того ж для роботи тепер треба мати сертифікат безпечного туризму, який підтверджує, що готель може забезпечити соціальну дистанцію і дезінфекцію для відвідувачів.

Тож, готельєри змушені були трохи підняти ціни. Тому що готелі повністю не працюють - через коронавірус їхня заповнюваність складає приблизно половину.

Тепер туристам доведеться звикати до нової реальності, і разом з купальником і речами для засмаги обов'язково мають бути маски та антисептики.

Вас також можуть зацікавити новини