Ілюстрація / REUTERS

Іноземних туристів прийматимуть в Туреччині поступово з червня.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це в інтерв'ю телеканалу CNN Türk сьогодні повідомив турецький міністр культури і туризму Мехмет Ерсой.

За його словами, з кінця травня планується поступово відкривати внутрішнє авіасполучення, а в червні поступово, після попереднього погодження з певними країнами, – міжнародне.

Відео дня

Готелі та заклади громадського харчування повинні будуть дотримуватися суворих правил для запобігання поширенню коронавірусу. Йдеться про забезпечення дистанції між людьми та запровадження правил гігієни. Співробітники готелів та ресторанів пройдуть спеціальні курси підготовки.

Читайте такожОбмеження на в'їзд у ЄС можуть продовжити до 15 червня

Ресторанам у Туреччині, зокрема, доведеться відмовитися від шведського столу. Їжа та напої видаватимуться відпочивальникам винятково співробітниками закладів.

Крім того, у Туреччині оприлюднять дані про можливості медичного обслуговування у туристичних районах.

Ерсой зазначив, що до коронавірусної кризи Туреччина розраховувала на обслуговування цього року 58 мільйонів туристів. Нині він передбачає, що відкриються до 60 відсотків готелів.

За даними Центру системних досліджень і інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса (США), на 21:30 10 травня в Туреччині підтверджено 138,657 тис. випадків COVID-19, 3,786 тис. пацієнтів померли/

Як повідомляв УНІАН, три міжнародні авіакомпанії Czech Airlines, Wizz Аіг і Lufthansa заявили про рішення відновити рейси з України вже з кінця травня - початку червня.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.