В Австрії розпочався тотальний локдаун / фото REUTERS

З 22 листопада 2021 року в Австрії розпочався черговий тотальний локдаун, який поширюється як на вакцинованих, так і невакцинованих. 

Таким чином, жителям країни знову доведеться по максимуму перейти на віддалену роботу, а всі магазини, крім продовольчих, будуть закриті. Також буде заборонена робота закладів харчування, готелів та інших установ сфери послуг, а також музеїв та решти визначних пам'яток. Школи зможуть відвідувати тільки ті діти, які з різних причин не можуть вчитися дистанційно і потребують очних уроків.

Читайте такожІспанія відсьогодні пускатиме тільки вакцинованих туристів з УкраїниПоїздки до Австрії з туристичною метою в цей період також будуть заборонені. Потрапити в країну з сертифікатом про повну вакцинацію + негативним результатом ПЛР-тесту можна буде тільки з поважної причини (відвідування родичів, лікування, сімейні обставини, службові поїздки, весілля, похорони тощо).

Обмеження триватимуть максимум до 13 грудня, після чого в Австрії знову будуть застосовувати правило 2-G (допуск з сертифікатом вакцинації або перенесеної хвороби). Перший перегляд ситуації проведуть через 10 днів, і в разі позитивної динаміки локдаун може бути скасований раніше на 10 днів – з 3 грудня.

Як раніше повідомляв УНІАН, Австрія першою в Європі вводить обов'язкову вакцинацію проти COVID-19, яка стартує в лютому 2022 року.