51-річний Володимир Заєць, талановитий скульптор і художник з міста Бар ініціював зведення толокою пам’ятника Тарасу Шевченку.  Скульптура Кобзаря буде з осики, заввишки 2 метри. 
Першими ідею художника підтримали учні та учителі Войнашівської школи.  Нині заготовка майбутнього пам’ятника знаходиться на території Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. М.Грушевського,  викладачі та студенти якого теж приєдналися до мистецької акції. 
- На сьогодні  вже понад 500 чоловік взяли участь у проекті, - зазначає автор ідеї Володимир Заєць. – Сподіваюся, що підтримають акцію і студенти Вінницького педагогічного університету. А взагалі, було б непогано повозити скульптуру Україною, щоб якомога більше людей долучилися до творення пам’ятника.
Де стоятиме скульптура – у м.Бар чи у Вінниці, де досі немає пам’ятника Шевченку, наразі невідомо. Однак Володимир Заєць переконаний, що зведений толокою пам’ятник Кобзарю, має усі шанси потрапити до Книги рекордів Гіннеса.  Сам митець офіційно вже зареєстрував 3 культурно-мистецькі рекорди України.  Це картина з квадратиків із зображенням подій «помаранчевої революції» (2005),   малюнок довжиною 120 м (2007) та  унікальний вказівник (2011).