Вчора ЗСУ 4 рази були змушені застосовувати вогонь у відповідь / фото zt-rada.gov.ua

Український військовий, поранений минулої доби внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі, перебуває у важкому стані.

Як передає кореспондент УНІАН, про це речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк повідомив на брифінгу в Києві.

«На лінії зіткнення продовжується фіксація порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ», - сказав він.

Відео дня

Загалом, за словами Гуцуляка, протягом минулої доби зафіксовано 24 обстріли опорних пунктів ЗСУ з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ, 20 з них визначені як прицільні.

Читайте такожТіло зниклого бійця АТО знайшли бойовики

«З метою збереження життя та здоров’я особового складу, що виконує завдання із стримування та відсічі російської збройної агресії, наші військовослужбовці 4 рази були змушені застосовувати у відповідь штатне піхотне озброєння, що не підпадає під заборону Мінських угод», - додав речник Міноборони.

Також він зауважив, що внаслідок ворожих обстрілів поранено одного захисника. «Його доставлено до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я – важкий», - зазначив Гуцуляк.

За його словами, на Луганському напрямку минулої доби ворог здійснив 2 прицільних обстріли оборонних позицій Збройних сил України. Вночі близько 02.00 противник вів вогонь із станкових автоматичних гранатометів (АГС) по оборонцях Новоолександрівки. З 09:30 протягом півгодини окупанти випустили понад 10 мін з мінометів калібру 82 мм по захисниках Луганського. Решту доби на Луганському напрямку спостерігалося відносне затишшя.

На Донецькому напрямку зафіксовано 22 ворожих обстріли, з яких 18 визначені як прицільні. Зокрема, під мінометним обстрілом калібру 82 мм з боку бойовиків російсько-окупаційних військ опинилися захисники Опитного. Поблизу шахти Бутівка, Водяного та Широкиного зафіксовано вогонь ворожих снайперів.

«Застосовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю окупанти вели активні вогневі провокації в бік українських опорних пунктів в районі н.п. Водяне, Павлопіль, Авдіївка, Невельське, Широкине, Піски, Кам’янка, Піщевик, Мар’їнка, Красногорівка, а також шахти Бутівка», - зазначив він.