ПП «Маринівка» на кордоні "ДНР" з Росією / скріншот відео YouTube

При «ДНР» на кордоні з Росією діють три пункти пропуску, які раніше мали статус міжнародних: «Успенка», «Маринівка» і «Новоазовськ». ПП «Успенка» є найбільш завантаженим, тому багато відправляються через селище Маринівка (він знаходиться в 33 км від сел. Успенка).

Про це пише dnews.dn.ua

У довоєнний час ПП «Маринівка» був не дуже популярний, тому в мережі практично не знайти зображень даного об'єкта того періоду.

Відео дня
false

На початку червня 2014 року ПП «Маринівка» перебував під контролем українських прикордонників.

скріншот відео

Але 5 червня незаконне збройне формування «Схід» спробувало захопити дану ділянку українсько-російського кордону. Це був перший масштабний бій у ПП «Маринівка», який тривав 16 годин. Тоді пункт пропуску силами прикордонників і ЗСУ вдалося відстояти.

ПП «Маринівка» після бою 5 червня 2014 р / фото ДПСУ

Перехід «Маринівка» незаконні збройні формування «ДНР» змогли захопити тільки 26 липня.

ПП «Маринівка» після бою 5 червня 2014 року / фото ДПСУ

Пункт пропуску нині чинний, через нього здійснюється автомобільне сполучення до російського ПП «Куйбишеве». Зокрема, через нього «республіканське» підприємство «Пошта Донбасу» перевозить до Росії поштові повідомлення і вантажі, т. я. село Куйбишеве є перевальним поштовим пунктом.

ПП «Маринівка» червень-жовтень 2018 р / фото dnews.dn.ua

У червні 2018 року тут встановили «вагон», в якому здійснюється фітосанітарний контроль сільськогосподарських рослинних вантажів (насіння, зернові, добрива тощо), а в серпні територію огородили колючою проволокою.

ПП «Маринівка» червень-жовтень 2018 року / фото dnews.dn.ua

Користуються пунктом пропуску і мирні громадяни. Так, житель непідконтрольній українській владі Горлівки Олег у соцмережі розповів, як перетинав ПП «Маринівка» в кінці грудня 2018 року. Дарма що черга за мірками інших пунктів пропуску була не велика, перетин «кордону» посіло 4 години. Під час очікування горлівчанин коментував ситуацію:

Читайте такожНа Донбасі волонтери виявили броньований тягач мотострілецької бригади ЗС Росії (фото, відео)

«Стоїмо на митниці вже годину. Думаємо, половина машин пройшла. Може, через годину і нас запустять...»;

«Стоїмо вже дві години. Навіть більше. Напевно, через півгодини нас пропустять...»

«Заїхали в Росію. 4 години – на все це пішло на нашу і російську митницю. Проїхати, як ми мріяли, за 2 години не вийшло».

«Обожнюю митницю і митників. Тут час зупинився, і ніхто нікуди не поспішає. Якщо ви перетнете кордон менш ніж за 4 години, вважай, пощастило», – резюмував Олег.