REUTERS

Від початку доби окупанти на Донбасі п’ять разів порушили режим припинення вогню, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських військовослужбовців немає.

Про це повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

Як зазначається, збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Відео дня

Читайте такожСпостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл на Донбасі

"В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник здійснив чотири обстріли позицій Об'єднаних сил: двічі в районі села Водяне з напрямку Пікузи та Ужівка - з великокаліберного кулемету; Пищевик з напрямку населеного пункту Верхньошироківське - зі станкового протитанкового гранатомету; поблизу Новотроїцького з боку с населеного пункту Докучаєвськ - з гранатометів та стрілецької зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник здійснив один обстріл позицій Об'єднаних сил: в районі населеного пункту Зайцеве з напрямку Гольмівський - з мінометів калібру 120 мм", - йдеться у зведенні штабу.

За даними штабу, на обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації українські підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

Як повідомляв УНІАН, у неділю, 9 червня, бойовики на Донбасі здійснили 14 обстрілів позицій Об’єднаних сил. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.