Щодо Алєксєєва вжили заходів / Скріншот

У Спеціальній моніторинговій місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі вжили заходів до спостерігача - громадянина Російської Федерації Миколи Алєксєєва, який у соціальних мережах бажав "смерті українцям".

Про це у коментарі УНІАН повідомили в прес-службі СММ.

"Стосовно заяв щодо одного зі спостерігачів СММ ОБСЄ повідомляємо, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ вжила відповідних заходів", - заявили в СММ.

Відео дня

Водночас в СММ не уточнили, про які саме заходи йдеться.

Читайте такожНа Донбасі виявлений російський "термінатор"

9 серпня у сюжеті ТСН йшлося про те, що представник місії ОБСЄ на сході України Алєксєєв постить у соціальних мережах побажання смерті українцям та прославляє терористів "ДНР" і "ЛНР". Ці дописи нині приховані, однак вони залишилися на скріншотах журналістів.

Пізніше Алєксєєв прибрав із соцмереж вказівки на свою посаду та обмежив доступ до інформації. А після запитів ТСН його сторінка взагалі стала недоступною. Тим не менш, журналісти отримали документальне підтвердження статусу цього чоловіка – дипломатична картка, видана МЗС у травні поточного року.

Військові експерти кажуть, що Алексєєв такий не перший: "Майже всі росіяни, які беруть участь у роботі міжнародних інституцій, а це, передусім, представництво ООН в Україні, ОБСЄ – це люди, які виконують завдання російських спецслужб. Вони беруть участь в інформаційних спеціальних операціях проти України, дискредитації".