Ілюстрація / REUTERS

У непідконтрольному українській владі Донецьку сьогодні був відкритий пам'ятник убитому екс-главі угруповання «ДНР» Олександру Захарченку.

Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ, пишуть "Новости Донбасса".

Бюст встановлено в парку імені Ленінського комсомолу недалеко від «Донбас Арени». Сьогодні перша річниця з дня вбивства Захарченка.

Відео дня

Читайте такожТерорист Гіркін заявив, що не вірить в "офіційні" версії "ДНР" про вбивство ватажка Захарченка

Бюст був виготовлений на замовлення російського бізнесмена, вихідця з Донбасу Володимира Некрасова. Пам'ятник оцінили в 5 мільйонів 800 тисяч рублів (2,2 мільйона гривень).

Пізніше сьогодні на кладовищі «Донецьке море» відбувся заупокійний молебень і мітинг. На місці поховання Захарченка влаштований меморіальний комплекс з могильним хрестом і пам'ятником екс-главі «ДНР» в повний зріст.

Зазначається, що на кладовище приїхали глава «ДНР» Денис Пушилін, голова «ЛНР» Леонід Пасічник, ряд депутатів Держдуми РФ, батьки Захарченка, його вдова Наталія.

На цьому тижні «ДНР» назвала ім'ям Захарченка одну з площ Донецька. Крім того, в краєзнавчому музеї виставили речі, пов'язані з життям Захарченка. Зокрема, предмети з кафе «Сєпар».

Як повідомляв УНІАН, глава угруповання «ДНР» Олександр Захарченко був вбито 31 серпня 2018 року в результаті вибуху в кафе «Сєпар» на бульварі Пушкіна в Донецьку.

«ДНР» і російська влада звинуватили у вбивстві Захарченка Україну. Українські спецслужби свою причетність спростовують.

30 вересня було опубліковано відео вибуху, в результаті якого загинув Захарченко.