У Луганській області другий день поспіль місія не зафіксувала жодного порушення режиму припинення вогню / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що зафіксували за добу збільшення кількості порушень режиму припинення вогню у Донецькій області.

Про це йдеться в звіті місії станом на 18 вересня, що оприлюднено сьогодні на сайті ОБСЄ.

Читайте такожБойовики 6 разів порушили режим тиші на Донбасі – ООС

Відео дня

"У Донецькій області Спеціальна моніторингова місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, зокрема, більше вибухів (близько 280), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 55 вибухів)", - йдеться в звіті.

При цьому сказано, що більшість порушень режиму припинення вогню, а також більшу частину вибухів зафіксовано на південному напрямку від Світлодарська (підконтрольний урядові України, 57 км на північний схід від Донецька), у районах на захід від Ясинуватої (непідконтрольна урядові, 16 км на північний схід від Донецька), а також на захід і південний захід від Горлівки (непідконтрольна урядові, 39 км на північний схід від Донецька).

"У Луганській області другий день поспіль місія не зафіксувала жодного порушення режиму припинення вогню протягом звітного періоду", - йдеться в повідомленні.