REUTERS

Журналіст телеканалу "1+1" Андрій Цаплієнко опублікував запис телефонної розмови "чиновників" "ДНР", в якому високопоставлені сепаратисти вирішують, як приховати сліди тортур, передає ТСН.

"Заступник голови комісії "ДНР" по справах військовополонених" Лілія Родіонова зателефонувала "в. о. міністра внутрішніх справ" Олексію Дикому. Вона повідомила, що в Докучаєвську є "тіло українського ЗСУшника", а на ньому залишилися сліди від тортур.

Родіонова сказала, що бойовики вже викликали дружину вбитого солдата для впізнання тіла і запитала, що робити зі слідами тортур. "Заступник по справах полонених" попередила, що на українській території зроблять судмедекспертизу і виявлять, що бойовики знущалися над солдатом. На це Олексій Дикий порадив не віддавати дружині тіло вбитого.

Відео дня

Читайте також"Моторола" заявив, що розстріляв 15 українських військовополонених

"Що це, фантазії Оруелла чи Олдоса Хакслі? Ні, просто реалії "ДНР". Офіційні "уповноважені" щодо обміну полоненими і загиблими потрібні для того, щоб вчасно приховати факти катувань і тортур. Я думаю, що цим людям вже зараз варто пошукати собі хорошого адвоката. В Гаазі", - підписав відео Андрій Цаплієнко.

Журналіст нагадав слова Лілії Радіонової, які вона виголосила у березні цього року: "Ми не обмінюємо тіла, намагаємося привчити українську сторону: міняти загиблих блюзнірство, їх потрібно просто передавати".

"Мабуть, покривати бузувірів - не блюзнірство", - зазначив Цаплієнко

Что это, фантазии Оруэлла или Олдоса Хаксли? Нет, просто реалии "ДНР". Официальные "уполномоченные" по обмену пленными и погибшими нужны для того, чтобы вовремя скрыть факты истязаний и пыток. Я думаю, что этим людям уже сейчас стоит подыскать себе хорошего адвоката. В Гааге.

Posted by Andriy Tsaplienko on 27 квітня 2015 р.