РФ може влаштувати загострення на Донбасі у разі початку нової глобальної кризи / Фото: amurburg.ru

Російська Федерація може реалізувати сценарій загострення ситуації на Донбасі, якщо почнеться нова хвиля глобальної кризи, і у всіх країнах з'явиться багато проблем.

Зараз РФ налаштована закрити свої питання в рамках "нормандського формату" (Україна, Росія, Німеччина, Франція), розповів керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко на чаті в Главреді.

Експерт вважає, що росіяни можуть спробувати домогтися свого в рамках цього формату і під час переговорів з президентом Володимиром Зеленським, використовуючи його недосвідченість.

Відео дня

Читайте такожБойовики зірвали розведення сил в районі Богданівкі – штаб

"Сценарій загострення на Донбасі можливий у тому разі, коли почнеться нова хвиля глобальної кризи, і у всіх державах виникне безліч проблем", - заявив Романенко.

За його словами, в такому випадку російській владі буде необхідно перемикати увагу громадян своєї країни з економічних та соціальних проблем на щось інше. "У цьому випадку російське керівництво може запустити на Донбас своїх проксі", - попередив експерт.

Співрозмовник вважає, що, якщо українська держава продовжить пікірувати, то Росії буде не важко реалізувати такий сценарій і з'ясувати, чи може Київ втратити ще щось.