Ілюстрація REUTERS

Керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) Олександр Борщевський заявляє про відсутність інформації щодо нового прямого вторгнення військ Російської Федерації в Україну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Борщевський повідомив на засіданні Національної платформи “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію”.

Зокрема, його запитали, чи існує загроза наступу російських окупаційних військ.

Відео дня

Читайте такожНа окуповану частину Донбасу вторгся черговий "гумконвой" з РФ

"На даний час за даними розвідки, немає ніякої загрози наступу з тієї сторони, і ті дані, які публікуються у щоденних звітах і відкритих джерелах штабу Об'єднаних сил, - такої інформації щодо прямого вторгнення немає", - сказав Борщевський.

Окремо його запитали, чи існує чіткий сценарій дій українських силових структур в тому разі, якщо буде наступ з боку окупантів в районах розведення сил і засобів в Станиці Луганській, Золотому і Петрівському.

"Для того, щоб унеможливити якісь провокативні дії чи раптове загострення, чи захоплення наших територій, на сьогоднішній день по всій території, саме там, де проведено розведення, встановлені дуже потужні камери відеоспостереження, які цілодобово фіксують і переміщення людей, переміщення техніки, і - якщо порушується режим припинення вогню", - сказав керівник української сторони СЦКК.

Також він повідомив, що після розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському, відстань від тих позицій, які залишили українські військові, до тих позицій, куди вони перейшли, становить найбільше 800-900 метрів і в якомусь місці, можлив, кілометр.

"За допомогою техніки - це 15-20 хвилин, і наші сили та засоби повністю займають ті самі позиції, які вони займали", - додав Борщевський.

Як повідомляв УНІАН, міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що поки не бачить загрози нападу Росії з боку півдня.