Військові формування Російської Федерації продовжують нехтувати взятими на себе зобов’язаннями \ УНІАН

Командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко заявив, що поблизу деяких ділянок розведення на Донбасі окупанти періодично здійснюють вогневі провокації проти українських захисників з метою викликати вогонь у відповідь.

Читайте такожОкупанти вчора активно гатили по ЗСУ під Донецьком та Новотошківським: у хід йшла заборонена зброя

Як повідомили у прес-центрі штабу операції ОС, про це Кравченко заявив під час зустрічі з делегацією Канади на чолі з послом Канади в Україні Ларисою Галаздою.

Відео дня

Кравченко зауважив, що військові формування Російської Федерації продовжують нехтувати взятими на себе зобов’язаннями щодо припинення вогню та гарантування безпеки цивільному населенню, здійснюючи обстріли населених пунктів, зокрема й із застосуванням важкого озброєння. «Окремо сторони обговорили ситуацію на ділянках, де відбулося дзеркальне розведення сил та засобів. Командувач ОС зауважив, що поблизу деяких з них противник періодично здійснює вогневі провокації проти українських захисників з метою викликати вогонь у відповідь, здійснити фото та відеофіксацію обстрілів, які нібито ведуться з нашого боку, та у подальшому використати ці матеріали для звинувачень України на світовій арені у порушенні мирного процесу», - йдеться в повідомленні.

Кравченко високо оцінив ефективність канадської військової тренувальної місії UNIFIER, яка вже п’ятий рік поспіль діє в Україні.

Своєю чергою, канадська сторона висловила своє занепокоєння станом справ у районі проведення ООС та запевнила командувача ОС у подальшій допомозі у питаннях протидії російській агресії та в питаннях відновлення миру на території Донецької та Луганської областей.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил української армії та окупаційних військ в районі Станиці Луганської відбулось у червні 2019 року, поблизу Золотого - наприкінці жовтня, в районі Богданівки і Петрівського – у листопаді.