Ілюстрація / REUTERS

Колишній бойовик здався поліцейським Селидового Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

Читайте такожДля Гааги: на Луганщині знайшли черговий слід армії РФ на Донбасі (фото)

Відео дня

Встановлено, що у вересні 2014 року 27-річний безробітній житель м. Селидового був прихильником сепаратистів. Чоловік прибув до Донецька і вступив до незаконного збройного формування під назвою «Донецьке народне ополчення».

«Новобранцю пообіцяли високу зарплатню, видали зброю і призначили черговим на блокпосту біля Ясинуватої. Там разом з іншими бойовиками він перевіряв автотранспорт і документи в осіб, які перетинали блокпост», - йдеться у повідомленні.

За словами колишнього учасника бандформування, вже через кілька днів він зрозумів, що має справу з бандитами, які погано ставляться як один до одного, так і до цивільного населення. Не отримавши обіцяних грошей, чоловік здав зброю, покинув блокпост і повернувся до Селидового.

«Упродовж п’яти років колишній бойовик вів прихований спосіб життя, намагаючись уникнути покарання за службу в НЗФ. Дізнавшись, що закон дає таким, як він, можливість звільнитися від кримінальної відповідальності, чоловік звернувся до місцевого відділення поліції із зізнанням», - зазначили в поліції.

Зараз з ним працюють слідчі Селидівського відділення поліції.

Згідно з ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України держава гарантує звільнення від відповідальності особі, яка не скоювала тяжких злочинів проти людей, добровільно залишила лави НЗФ і повідомила про це правоохоронцям, нагадали в главку.