Засідання відбувалося в закритому режимі / фото УНІАН

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки незадоволений доповіддю Генерального штабу Збройних сил України щодо ситуації на Донбасі і проводитиме ще одне засідання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам після закритого засідання комітету сказав його голова Олександр Завітневич.

Читайте також"Специфічне засідання": комітет ВР з нацбезпеки обговорить загострення на Донбасі в закритому режимі

Відео дня

Він зазначив, що на засіданні розглядалося питання щодо ситуації на Донбасі 18 лютого, по якому доповідав Генштаб. Крім того, на засіданні розглядалося питання щодо звіту Кабінету міністрів, по якому доповідав міністр.

«У нас ще було питання - це звіт також міністра оборони з приводу поїздки на Мюнхенську безпекову конференцію і зустріч в Брюсселі щодо питань нашої інтеграції до НАТО», - розповів Завітневич.

Відповідаючи на питання щодо обговорення на комітеті ситуації на Донбасі, він зауважив: «З приводу загострення у нас був закритий комітет... але в п'ятницю буде ще один комітет, будемо викликати представників Генерального штабу».

Також на питання щодо того, що начебто українські військовослужбовці втратили деякі свої позиції, втратили опорний пункт, Завітневич сказав: «Зараз там нікого немає». На уточнення, про що йдеться, він додав: «Пункт «Баня». Нам сказали зараз... що там зараз нікого нема».

У той же час, голова комітету наголосив: «Члени комітету не задоволені тією формою і тим змістом, який ми чекали почути». Він уточнив, що доповідав по цьому питанню не міністр оборони, а представник Генерального штабу.

«Засідання комітету було - це отримати відповіді, які ми хотіли почути як члени комітету, що відбулося вчора. А ми не почули те, що ми хотіли почути... В п'ятницю ми плануємо провести комітет, зараз ми вирішили запросити знову представників Генерального штабу або інших осіб, інших військовослужбовців», - заявив Завітневич і не виключив, що наступний комітет також проходитиме в закритому режимі.

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один український військовослужбовець загинув, ще 6 дістали поранення.

Водночас було знищено 5 окупантів.

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська хотіли захопити спостережні пункти ЗСУ у зв'язку з п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.