Бойовики продовжують активно порушувати Мінські домовленості / Фото УНІАН

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню.

Читайте такожРосійські окупанти вдарили по житлових будинках в Красногоріці із важкої артилерії

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у вечірньому зведенні.

Відео дня

«Противник вів обстріли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», - йдеться у повідомленні.

П’ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: поруч з населеними пунктами Мар’їнка та Опитне – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; неподалік Красногорівки – з міномету калібру 120 мм окупанти випустили 3 міни; у районі Авдіївки – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу Лебединського – з ручного протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив чотири обстріли: двічі поблизу Оріхового – зі 120-мм міномету – 10 мін та здійснив 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету; у районі Новотошківського – з міномету калібру 120 мм - 20 мін; неподалік Кримського – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У штабі підкреслили, що противник вів вогонь по населеному пункту Красногорівка з міномету калібру 120 мм, внаслідок розриву міни поблизу будинку вибуховою хвилею вибито віконне скло, осколками якого було поранено місцеву мешканку. Постраждалій оперативно надано медичну допомогу.

Читайте також"Били і ламали всю камеру": екс-полонений бойовиків розповів, кого звільнили під час обмінів (відео)

Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

З даними штабу, на ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим тиші дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ «Станиця Луганська» здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено понад 4000 пасажирів.

Своєю чергою, представники ДСНС України щоденно з обох боків дороги проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста у разі потреби надають людям медичну допомогу.

На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму тиші, - додали в прес-центрі ООС.