REUTERS

Про це УНІАН повідомили у Департаменті політики і комунікацій Міністерства закордонних справ України.

Так, 18 червня в ході засідання Постійної Ради ОБСЄ у Відні держави-учасниці ухвалили лише рішення про продовження мандату Місії на наступні три місяці, зазначили в МЗС.

Читайте такожВ ОБСЄ підтвердили відставку спецпредставника в Україні

Відео дня

"Вважаємо, що така позиція РФ є промовистим свідченням відсутності готовності і бажання російської влади здійснювати конкретні практичні кроки для забезпечення повного виконання Мінських домовленостей, одним з підписантів яких є російська сторона", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві України.

МЗС знову закликало Росію забезпечити виконання п. 4 Мінського протоколу, яким передбачається здійснення постійно діючого моніторингу на українсько-російському кордоні та верифікації з боку ОБСЄ.

"З огляду на триваюче постачання Росією до окремих районів Донецької та Луганської областей важких озброєнь, техніки, регулярних військ та найманців проведення ОБСЄ ефективного моніторингу цієї ділянки українсько-російського кордону має вирішальне значення для мирного врегулювання ситуації на Донбасі", - підкреслили в міністерстві.