Поранених серед українських військових немає \ фото УНІАН

За добу збройні формування Російської Федерації здійснили 11 обстрілів позицій Об’єднаних сил, шість з яких – із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

Читайте такожСитуація на Донбасі: бойовики обстрілюють позиції ЗСУ, троє українських військових поранені

Про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру ООС. Зокрема, там зазначили, що для вогневих провокацій проти українських захисників на Донбасі ворог активно використовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. 

Відео дня

"Усю свою активність ворог зосередив у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Упродовж доби наші позиції поблизу Авдіївки противник тричі обстріляв з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм із загальною витратою 24 міни, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Вогонь російські найманці відкривали з напрямку окупованих населених пунктів Спартак, Каштанове і Мінеральне. По оборонцях Павлополя противник випустив шість мінометних мін калібру 120 мм. Отримавши рішучу відповідь, ворог припинив обстріли", - зазначається в повідомленні.

Крім цього повідомляється, що тричі із застосуванням мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів російські найманці обстріляли околиці Пісків. Уже надвечір окупанти зі сторони Саханки випустили два десятки мін калібру 82 мм по опорних пунктах поблизу Широкіного.

"Також 02 квітня з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог один раз обстріляв наші позиції біля Богданівки і двічі – поблизу Старогнатівки. Українські захисники на кожну ворожу провокацію відповідали прицільним вогнем по позиціях противника, чим змушували його щоразу повертатися до дотримання режиму «тиші»", - повідомили в прес-центрі.

Минулої доби втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів не було.

"З початком цієї доби російські окупаційні війська обстріляли з мінометів калібру 120 мм, витративши 26 мін, наші позиції поблизу Новотошківського в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Після вчасної та адекватної відповіді з боку підрозділів Об’єднаних сил ворожі провокації припинилися. Втрат серед українських захисників немає", - повідомили в прес-центрі.

"Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано", - підсумували в ООС.