УНІАН

Про це в інтерв’ю "5 каналу" заявив перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій.

"Те, що ми бачимо в серпні, - це є розвідка боєм, який має на меті: а) внести сум’яття, внести страх, але б) це, напевно, найважливіше тактичне завдання – розвідкою боєм виявити слабкі точки українських Збройних сил", - зазначив він.

Також Парубій наголосив, що для ворога є важливими певні дати: "Ми розуміємо, що 24 серпня як минулого року, так і цього року є тією датою, напередодні і під час якої вони починають більш активно діяти. Чи може загальний задум перейти в наступ, це залежить не тільки від бажання Путіна, це залежить не тільки від бажання бойовиків, а залежить від міцності лінії оборони українських Збройних сил".

Відео дня

Читайте такожВ ЄС засудили погіршення ситуації на сході України

Як повідомляв УНІАН, 16 серпня ввечері бойовики почали потужний обстріл з важкої артилерії селища Лебединське (кол. Новоазовський район) та селища Сартана (Іллічівський район Маріуполя). 

Близько 50 будинків пошкоджені, два будинки повністю зруйновані.

Читайте такожПарубій: Мета України - вступ до НАТО

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва у Європі зазначає, що обстріл селища Сартана, що знаходиться поблизу Маріуполя у Донецькій області, відбувся із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями артилерії, яка повинна була бути відведеною на визначені відстані від лінії розмежування.