REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на Луганському напрямку вчора вранці противник провів обстріл позицій сил АТО біля прикордонного села Болотяне у Станично-Луганському районі. Окрім стрілецької зброї, терористи застосовували 82-міліметрові міномети. У Станиці Луганській, Щасті, вздовж Бахмутської траси та Золотому вчора було спокійно.

Читайте такожЗа минулу добу в зоні АТО загинув один військовий - Лисенко

Відео дня

Між окупованим селом Калинове та Новозванівкою вчора ввечері відбувся бій між силами АТО і бойовиками. Ворожа диверсійно-розвідувальна група висунулася та атакувала українські позиції. Зазнавши невдачі, противник спробував обійти українські рубежі оборони. В підсумку, після півгодинного бою, ворог відступив у Первомайськ, сказав Лисенко.

На Донецькому напрямку, за його словами, впродовж дня противник неодноразово відкривав вогонь по позиціях сил АТО під Горлівкою у Зайцевому та Майорську. При цьому тричі бойовики застосували 82-міліметрові міномети, розташовані безпосередньо в житлових кварталах, що прилягають до лінії зіткнення.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої вчора не стріляли.

Читайте такожУ секторі "М" один боєць поранений під час обстрілу, інший загинув, підірвавшись на міні

В районі Донецького аеропорту та Мар’їнки ворожі провокації тривають. Здебільшого бойовики ведуть неприцільний вогонь у світлу пору доби, не застосовуючи важкого озброєння, повідомив Лисенко.

На Маріупольському напрямку ворожу провокацію зафіксовано біля Старогнатівки. Перестрілка між силами АТО і ворогом відбулася в районі прифронтового Гранітного.

Південніше, до самого Азовського моря, режим тиші не порушувався, зауважив Лисенко.