/ YouTube/Військове телебачення України

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Зокрема, на Луганському напрямку противник здійснив 2 обстріли позицій сил АТО біля Старого Айдару.

«Це сталося в темну пору доби. Після 15 години ворог активізувався у Попаснянському районі (поблизу сіл Новозванівка та Новоолександрівка). Противник розпочав масований обстріл позицій сил АТО з мінометів та артилерії (САУ «Гвоздика»). Окупанти припинили вогонь лише через 8 годин», - зазначив речник.

Відео дня

Читайте такожПоновлення активних обстрілів на Луганщині: у ОВЦА кажуть про 22 рази за вечір середи

Всього, за словами Лисенка, за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, з них 11 – з мінометів та артилерії.

За останнім даними, на Донецькому напрямку вчора різко загострилася обстановка на Світлодарській дузі.

«Одразу на світанку противник розпочав масований обстріл українських позицій з БМП, а згодом з танків, мінометів та САУ. Вогонь противник корегував за допомогою БПЛА. Важкі бої на дорозі Бахмут – Дебальцеве між Луганським та Логвиновим тривали близько 10 годин, агресивні дії противника не мали успіху – окупанти з ганьбою і великими втратами відступили в тил. Ближче до вечора противник знову почав масовані обстріли з мінометів та гармат по лінії фронту Троїцьке – Луганське. На інших ділянках фронту вчора було значно спокійніше. Поодинокі провокації противника відбулися у Майорську, Новоселівці Другій, авдіївській промзоні», - розповів Лисенко.

За його словами, за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 28 ворожих обстрілів, зокрема 16 – з важкого озброєння.

Читайте такожЗа добу на Донбасі загинув військовий, ще 11 отримали поранення

Лисенко також зазначив, що на Маріупольському напрямку по всьому фронту тривають перестрілки між силами АТО та противником.

«Агресивні дії окупантів не залишаються без відповіді українських військ. Найбільш складна обстановка у Мар’їнці, під Докучаєвськом, у Старогнатівці на ділянці фронту Тарамчук - Широкине», - додав він.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 21 ворожий обстріл, зокрема 3 мінометних.

Лисенко також зазначив, що вчора в районі проведення АТО зафіксовано 3 польоти безпілотників противника.