Хуг розповів про перешкоджання роботі місії ОБСЄ / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу.

«Сторони пообіцяли у кожному з відповідних документів, під якими поставили свої підписи, що мають надати СММ ОБСЄ безпечний та безперешкодний доступ, чого вони не зробили», - зауважив Хуг.

Він навів приклад, що в неділю у населеному пункті Пікузи, що контролюється так званою «ДНР», зафіксувавши прихований під камуфляжну сітку танк, спостерігачі місії були змушені залишити цей район після попереджувальних пострілів. «Щось подібне сталося вчора в Донецьку, наші спостерігачі уточнювали інформацію про інцидент на вулиці Чехова, озброєні члени так званої «ДНР» не допустили їх до цієї вулиці», - сказав Хуг.

Відео дня

Читайте такожСайдік: У Мінську досягнуто угоду про відведення до 20 лютого усього забороненого за домовленостями озброєння

«Такого роду випадків обмеження нашої свободи пересування було 27 за минулий тиждень, з яких 24 сталися у непідконтрольних урядові районах»,- додав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва у Європі і Спільний центр з контролю та координації домовились посилити взаємодію у випадках перешкоджання роботі спостерігачів на Донбасі.