Найбільше обстрілу ворожих зафіксовано на Приморському напрямку / mil.gov.ua

Минулої доби окупанти значно збільшили кількість обстрілів, зокрема вони 77 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, четверо бійців зазнали поранень.

Як повідомляється у зведенні прес-центру штабу антитерористичної операції за минулу добу станом на 06.00 годину 6 червня, обстановка у зоні проведення АТО знову ускладнилась.

На окремих ділянках лінії зіткнення російсько-терористичні бандформування відчутно підвищили інтенсивність та щільність вогню. Все частіше бойовики під час обстрілів застосовували важке артилерійське озброєння, зокрема, один раз і реактивні системи залпового вогню.

Відео дня

Читайте такожОкупаційні війська обстріляли позиції ЗСУ та прикордонників поблизу Павлополя

На Приморському напрямку вчора зафіксовано найбільше ворожих обстрілів - 39. Вперше за декілька останніх днів бойовики застосували реактивні системи залпового вогню. Сталось це в районі Богданівки. Там противник одночасно бив по українських позиціях і зі 120-мм мінометів. На тому ж напрямку з мінометів калібру 120 мм бандформування вели вогонь по українських воїнах, котрі тримають оборону поблизу з Чермалика та Красногорівки. Окрім того, біля Чермалика найманці використовували ствольну артилерію калібру 122 мм. Неспокійно вчора було й неподалік Водяного, Широкиного, Павлополя, Новотроїцького, Гнутового, Талаківки й Мар'їнки, де противник неодноразово обстрілював опорні пункти ЗСУ зі стрілецької зброї, гранатометів та й мінометів калібру 82 мм.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування 26 разів відкривали вогонь по українських воїнах. Найгарячіше залишається у передмісті Авдіївки, де бойовики систематично вели по укріпленнях сил АТО щільний вогонь з мінометів калібру 120 й 82 мм, танкових гармат та менш потужного піхотного озброєння. Окрім того, із заборонених мінометів та озброєння танку окупанти били по опорних пунктах ЗСУ поблизу Пісків. Неспокійно було також в районі Зайцевого, Новгородського, Верхньоторецького, Опитного та Невельського.

Читайте такожЗавтра Авдіївка може залишитись без води – МТОТ

Також окупанти активізувались на Луганському напрямку. Вчора вони з мінометів калібру 120 мм декілька разів вели вогонь по бійцях ЗСУ, котрі тримають оборону в районі Кримського, Кряківки та Новотошківського. Також укріплення українських бійців біля Кримського потрапили під ворожий обстріл зі 122-мм артилерії. Окрім того, бойовики час від часу застосовували стрілецьку зброю і гранатомети неподалік Станиці Луганської, станції Донець, Новоолександрівки та Попасної. Неподалік Новолександрівки також зафіксовано використання бойовиками мінометів калібру 82 мм.