ЗСУ знешкодили диверсійну групу противника під Жолобком / фото УНІАН

24 червня ДРГ терористів під керівництвом кадрового російського офіцера капітана Щербака Олександра Олександровича з позивним "Алекс" висунулася з району села Жолобок у глибину позицій 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади ЗСУ. Ці наміри були своєчасно виявлені підрозділами військової частини, йдеться у заяві Клочкова на Facebook-сторінці 93-ої ОМБр.

Читайте такожВійськові кажуть, що бойовики можуть спробувати штурмувати їх на Луганщині

"Обійшовши ворога та маючи тактичну перевагу, наші військовослужбовці запропонували супротивнику скласти зброю без бою, гарантуючи життя та безпеку. Командир групи та снайпер здійснили спробу збройного опору та були ліквідовані у ближньому вогневому бою, але не ножами, сокирами чи списами, як подали це окремі ЗМІ", - розповів комбриг.

Відео дня

Він додав, що решта – сапер, снайпер і два кулеметники затримані. Один з них – 22-річний громадянин Російської Федерації, мешканець Алтайського краю.

"Як трофеї взято зброю, яка вироблена та перебуває на озброєнні в армії Російської Федерації, зокрема, гвинтівку СВД 1994 року випуску з пластмасовими прикладом та цівкою; спорядження нового зразка, розроблено для російських диверсійних груп та інші речі", - йдеться у повідомленні.

Наразі щодо затриманих проводяться слідчі дії, а в "ЛНР" відмовилися їх визнавати, назвавши "курсантами Харківського інституту МВС".

Як повідомляв УНІАН, у районі проведення АТО українські військові знешкодили ДРГ противника. Чотирьох бойовиків затримано, а ще двох - командира та одного з диверсантів, які чинили злісний опір військовим, - ліквідовано.

У свою чергу, журналіст Юрій Бутусов писав, що на Донбасі українські бійці 20-го батальйону знищили ворожий патруль холодною зброєю.