Вночі РФ атакувала Україні безпілотниками / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти маневрувати вночі безпілотниками понад шість годин, виснажуючи нашу систему ППО. Про це начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала в ефірі телемарафону

"Атака була нічна масована, все в тих традиціях, які ворог вже закладає нам за своєю схемою. Робота протиповітряної оборони тривала дуже потужно і довго. Це виснаження наших систем. Майже шість годин маневрували безпілотники. Але характерною особливістю стало те, що спрямовує ворог і на прифронтові території свої далекобійні баражуючі снаряди, зокрема, на Херсонщині два таких відпрацювали наші підрозділи протиповітряної оборони", - повідомила вона.

За її словами, ще три такі снаряди було "відпрацьовано" на Кіровоградщині, але, все ж відбулось влучання в об'єкт інфраструктури. Вона зазначила, що пожежа, яка спалахнула, вже локалізована, люди не постраждали. 

Відео дня

"Ворог намагається завдати удару по тих регіонах, які можуть підтримувати безпосередньо прифронтові території. Тому потерпає Дніпропетровщина, Миколаївщина - ті області, які прилягають до прифронтових", - розповіла Гуменюк.

Начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Гуменюк пояснила чому ворог почав більше застосовувати "Шахеди" для атак на прифронтові території.

"Очевидно, в них є певний "творчий" пошук нової тактики. Очевидно, що вони виходять з тих наявних можливостей, які є. Зокрема, наша бойова робота, наприклад, по лівобережній Херсонщині призвела до чергової втрати пункту боєпостачання. В зв'язку з цим бачимо зниження кількості артилерійських обстрілів. Вони починають вишукувати інші способи, якими можнуть завдати ударів по наших потужностях, зокрема, не військових, а по потужностях регіону. Крім того, незважаючи на те, що досить така помірна зима у нас на півдні, ворог не припиняє енергетичного терору і об'єкти критичної інфраструктури для нього лишаються пріоритетними", - розповіла Гуменюк.

Нічна атака "Шахедами" - що відомо

Як повідомляв УНІАН, за даними Повітряних сил України, в ніч на 2 лютого Росія атакувала Україну 24-ма ударними БпЛА типу "Shahed-136/131" з напрямків: Приморсько-Ахтарськ – РФ, Чауда – Крим. 

Зокрема, удар було спрямовано по об’єктах критичної інфраструктури на Дніпропетровщині.

Зазначається, що сили та засоби Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищили 11 ворожих БпЛА у межах Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської та Харківської областей.

При цьому повідомлялося, що щонайменше сім ударних безпілотників "не досягли своїх цілей і локаційно втрачені".

Вас також можуть зацікавити новини: