Іван Тимочко пояснив, у чому полягає важливість "бавовни" на обʼєктах в Росії / колаж УНІАН, скріншоти з відео

Знищення бюджетоутворюючих об'єктів на території Російської Федерації є важливим стратегічним кроком у війні. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Як зазначив він в ефірі "24 каналу", втрата нафтопереробних заводів та інших галузевих об'єктів завдасть шкоди економіці та оборонній промисловості країни-агресорки. За словами Тимочка, навіть якщо росіянам вдалося придбати станки для виготовлення снарядів в обхід санкцій, без сировини це лише купа металу. 

Проте ворог втрачає не лише критичні обʼєкти, які використовує для ведення війни проти України. Знищується і важлива техніка, зокрема літаки А-50. За словами Тимочка, все це взаємоповʼязано. 

Відео дня

"Це серйозно психологічно впливає на росіян. Вони пам'ятають той час, коли Путін шукав причини другого вторгнення в Чечню і підривав житлові будинки. Вони розуміють, що це може відбутися у них і зараз. А ліквідація заводів впливає на їхнє функціонування, працівники втрачають робочі місця і стають безробітними. Різко падають доходи – дуже скромним стає холодильник. І тут з'являється дисонанс з тим, що їм розповідають по телевізору", – констатував він. 

Удари по території РФ: останні новини

В ніч проти 24 лютого 2024 року в Росії пролунали вибухи. Дрони атакували один з найбільших металургійних комбінатів РФ, розташований у Липецьку. Місцеві мешканці повідомляли про дим у районі Новолипецького металургійного комбінату, там вирувала потужна пожежа. 

Примітно, що Новолипецький комбінат виробляє щонайменше 18% усієї сталі в Росії. Підприємство постачає сталь, сплави та прокат для російської оборонки, на заводи, де виробляють балістичні та крилаті ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: