Коваленко пояснив, за яким сценарієм може відбуватися війна з таким ворогом як РФ / колаж УНІАН, фото фото 148 окрема артилерійська бригада, скріншот

Війна з таким ворогом як Росія може відбуватися виключно за одним сценарієм – це війна на виснаження. Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. 

"Фактично з кінця 2023 року ми почали спостерігати перші достатньо вагомі ознаки того, що це дійсно війна на виснаження. Те, що відбувалося в 2022 році – це був зовсім інший формат війни, де країна, яка стала жертвою агресії, використовувала на 80% оборонні дії, а на 20% – контрнаступальні. Тобто вела достатньо агресивну оборону", – пояснив він в ефірі телеканалку "Київ24". 

Зараз, за словами Коваленка, ми можемо спостерігати зовсім інший формат. Це оборонні дії з акцентом на виснаження ворога будь-якими засобами. 

Відео дня

Водночас коментуючи питання про те, чи можливий сценарій, де підтримка Заходу ставатиме меншою, а країни-партнери спонукатимуть Київ до перемовин із Росією, експерт відповів, що такий варіант не є реалістичним. 

"Я не вважаю це реалістичним хоча б з однієї простої причини. Наші партнери добре розуміють, що переговори з Москвою, а також будь-які домовленості з Москвою – це виключно можливість надати Москві ресурси на відновлення свого потенціалу та початку бойових дій вже проти самої Європи", – резюмував він. 

Війна в Україні: важливі новини

24 лютого – рівно два роки з того дня, як Росія розпочала повномасштабне вторгення на територію України. Британська розвідка проаналізувала втрати російських окупантів за ці місяці – підтверджені втрати РФ включають понад 2700 танків та 5 тис. БМП і БТР, вбито та поранено близько 350 тис. військовослужбовців РФ.

Водночас головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у своєму зверненні до другої річниці повномасштабної війни наголосив, що ці два роки перетворили десятирічну війну у наймасштабнішу в Європі з часів Другої світової. Він додав, що сьогодні ЗСУ продовжують битися за свободу, щоб кожне українське місто чи село, не стало черговою Бучею, Бахмутом чи Авдіївкою.

Вас також можуть зацікавити новини: