фото: УНІАН

Без нафтового ембарго Росії ще надовго вистачить ресурсів скидати бомби на українські міста.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час зустрічі у Києві із президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та високим представником Європейського Союзу Жозепом Боррелем, повідомляє Урядовий портал.

Шмигаль подякував країнам ЄС за лідерство у питанні підтримки України та введенні санкції проти РФ.

Відео дня

"Ми вдячні європейським політикам за прийняття 5-го санкційного пакету. Можливості росії фінансувати цю війну суттєво зменшуються, але без нафтового ембарго в агресора ще надовго вистачить ресурсів скидати бомби на мирні українські міста. Тому ми закликаємо країни ЄС якнайшвидше розглянути це питання", – підкреслив він.

Окремо прем’єр-міністр України подякував Європейському Союзу за надання фінансової допомоги для підтримки українських громадян та Збройних сил України. Зокрема за озвучене сьогодні рішення виділити додаткові 500 млн євро для української армії.

"Ми також отримали перший транш макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро. Сьогодні на рахунки уряду надійшла вже грантова допомога від ЄС у розмірі 120 млн євро. Україна вдячна вам за підтримку. Ми розраховуємо також на виплату другого траншу в 600 млн євро найближчим часом та започаткування нової програми макрофіну", – зазначив Шмигаль.

Також глава уряду подякував керівництву ЄС за підтримку кампанії StandUpForUkraine для збору коштів для потреб внутрішньо переміщених осіб в Україні та на території ЄС, яка відбудеться 8-9 квітня.

Під час зустрічі також сторони обговорили питання продовольчої безпеки, взаємодії в енергетичному секторі, лібералізацію торгівлі та спільні програми допомоги переміщеним українцям.

Як повідомляв УНІАН, раніше Жозеп Боррель заявляв, що Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ 11 квітня обговорить можливе ембарго на російську нафту.

Вас також можуть зацікавити новини: