Бої за Авдіївку тривають / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Розташоване по обидва боки лінії фронту невелике містечко Авдіївка стало епіцентром війни в Україні. Українські бійці, котрі бороняють його, розповіли про те, які нещадні і виснажливі "м'ясні штурми" влаштовує там Росія, передає CNN.

"Серед руїн стикаються російські та українські війська, на яких полюють безпілотники, а іноді і танки. Втрати важкі з обох сторін, але особливо серед російських військ, які кидали хвилю за хвилею проти українських захисників", - йдеться у публікації.

Зазначається, що українські бійці описують по суті "пекельні" сцени.

Відео дня

"Мертві солдати просто лежать там заморожені... Ніхто їх не евакуює, ніхто їх не забирає. Таке відчуття, що у людей немає конкретного завдання, вони просто йдуть і вмирають", - розповів офіцер групи спецназу "Омега".

При цьому російські війська весь час поповнюють свої сили, вказує CNN з посиланням на бійців.

Наприклад, командир українського підрозділу безпілотної розвідки у місті "Терен", заявив, що навіть якщо за день їм вдається знищити від 40 до 70 військовослужбовців РФ, "наступного дня вони поповнять свої сили і продовжать атакувати". За його словами, за 18 місяців боїв навколо Авдіївки його пілоти з 110-ї механізованої бригади вбили щонайменше 1500 росіян. Однак вони продовжують приходити.

"Битва перетворилася на виснажливий бій, що поєднується зі, здавалося б, хаотичними атаками Росії проти обмежених, але рішучих ресурсів та живої сили українців", - пише CNN.

Командир розвідки "Терен" прямо заявив, що Україні не вистачає озброєння і техніки для перемоги над Росією. За його словами, українці змушені бути кращими у всьому і більш винахідливими через свої обмежені ресурси.

"На початку війни їхня перевага у безпілотниках була в 10 разів більшою за нашу. На цей час вважаю, що ми гідний суперник у дроновому форматі. Ми підсвічуємо небо цілодобово", - сказав він.

Снайпер спецназу з позивним "Бесс" вважає, що утримання Авдіївки тепер є питанням чисельності, адже російські атаки не припиняються.

"На передовій бойовий дух солдатів, з якими розмовляв CNN, був високим. Солдати, втомлені, але рідко незадоволені, визнали, що підкріплення забезпечить довгоочікуване збільшення їхньої ротації за межами лінії фронту. Однак поки це залишається далекою надією, оскільки в Авдіївці боротьба триває", - констатували у виданні.

Бої за Авдіївку - актуальне

Як повідомляв УНІАН, російські війська з початку наступу на Авдіївку втратили 531 одиницю військової техніки - 169 танків, 293 ББМ і 12 мобільних засобів піхоти. А ЗСУ втратили під час оборон Авдіївки 20 танків, 14 ББМ і три мобільних транспорту піхоти, свідчать дані Oryx naalsio Group.

Вас також можуть зацікавити новини: