Військовий розповів про бої на Донбасі / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Заступник командира батальйону "Свобода" у складі 4-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України Володимир Назаренко розповів про ситуацію на Донбасі. Попри тиск російських окупантів, українські воїни продовжують героїчно обороняти позиції навколо Бахмута Донецької області.

"Ворог продовжує тиснути на Бахмутському напрямку. Складна ситуація на півночі та півдні від Бахмута. Ворог зазнає величезних втрат. Таке враження, що російський весняний наступ вже почався на Бахмутському напрямку. Напрямок від Лимана до Вугледара перебуває у суцільному вогні, але українські воїни мужньо боронять та тримають позиції", – заявив Назаренко в ефірі "Еспресо".

Військовий зазначив, що російські окупанти використовують тактику вогневого валу.

Відео дня

"Ініціатива зараз за обома сторонами, ініціатива у вогні. Ворог має набагато більше втрат. Своєю піхотою вони штурмують й штурмують, взвод поклали й через пів години знов посилають наступний взвод", – резюмував Назаренко.

Ситуація на Донбасі: останні новини

Глава Донецької ОВА Павло Кириленко заявив, що в Бахмуті досі залишаються близько п’яти тисяч мешканців. Серед них – 140 дітей. 

13 лютого українські військові збили над Бахмутом Донецької області Су-24, який належить російській приватній військовій компанії "Вагнер". Саме цей літак використовувався під час зйомок пропагандистського ролика, в якому ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин викликав президента України Володимира Зеленського на повітряну дуель. 

Водночас військовий експерт Сергій Грабський вважає, що бої за Бахмут можуть наростати до відчайдушного становища, оскільки це місто стало важливою медійною складовою війни.

Вас також можуть зацікавити новини: