Коваленко оцінив ситуацію в Авдіївці / колаж УНІАН, фото Олександра Коваленка, DeepState

Російські окупанти прагнуть досягти захоплення Авдіївки Донецької області будь-якою ціною, ситуація там дуже важка. Таку заяву зробив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Слід бути готовими до того, що в якийсь момент, звичайно ж, Авдіївку доведеться залишати. А це не тому, що ми не можемо її тримати в обороні. Для російських окупантів це фетиш. Вони туди навіть, згідно з наявною інформацією, готові перекинути всі підрозділи 90-ї танкової дивізії. Абсолютно все, що є. Виводити з-під Кремінної групи військ "Центр" і все перекидати на Авдіївку. Це багато про що говорить. Це практично ще більше посилення потенціалу, який там був сконцентрований у російських окупантів, а це мінімум 45 тис. особового складу", – додав він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Експерт наголосив, що мета росіян – окупувати Авдіївку до проведення президентських "виборів" у Росії. Проте є й інший дедлайн – до виступу Путіна з посланням до федеральних зборів. Через це, за словами оглядача, росіяни "гнатимуть все, що у них є". 

Відео дня

Він зауважив, що сенс в утриманні Авдіївки Силами оборони буде до того моменту, поки це вигідно. 

"Щоб ми при цьому могли утримувати позиції доти, доки завдавати поразки противнику кратно більші, ніж ми самі зазнаємо втрат. Тут досить холодна, раціональна логіка: ми зазнаємо втрат, вони зазнають втрат; ми утримуємо позицію доти, доки наші втрати набагато менші, ніж їхні, а вони при цьому виснажуються. Щойно це стає невигідним, цю позицію залишають. І це стосується будь-якої позиції, що в полі, що в населеному пункті і самого населеного пункту", – резюмував Коваленко. 

Війна в Україні: ситуація на фронті

За даними Генштабу, протягом доби 13 лютого на передовій відбулося 52 бойових зіткнення. 12 атак українські воїни відбили на Авдіївському напрямку, ще 11 – на Марʼїнському. 

Водночас новопризначений головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський заявив, що РФ поставили за мету будь-якою ціною захопити Куп'янськ Харківської області. Для досягнення цієї цілі ворог не рахується із втратами. 

Вас також можуть зацікавити новини: