Окуповані били по місту з усіх боків / фото facebook.com/93OMBr

Спецназ Головного управління розвідки Міністерства України відправили в Бахмут для підтримки підрозділів ЗСУ, коли це був найгарячіший напрямок. Окупанти обстрілювали місто з усіх боків.

"Там було дуже важко. Ми з перших днів відразу заїхали на контактні позиції. Ми повинні були зміцнити існуючі позиції ЗСУ, а також просуватися. Фактично вся штурмова діяльність повинна була бути за нами. Тобто ми проводимо зачистку кварталу за кварталом, далі підтягується зміцнення від ЗСУ разом з нашими, які можуть надати підтримку, якщо ми застрягли і не можемо просуватися далі. Це все було за підтримки і ЗСУ, і артилерійських підрозділів, і ССО", – розповів командир групи ПЗРК спецпідрозділу "Артан" Олександр "Лютий" в інтерв'ю "РБК-Україна".

При цьому він вказав, що росіяни все ж продавили позиції ЗСУ, але це була робота спеціального бойового підрозділу ГРУ Росії, а не найманців ПВК "Вагнера".

Відео дня

"Вони прибули до Бахмута в першій половині січня. Вогневий контакт у нас був на відстані 5-10 метрів. Грубо кажучи, вони від нас сиділи через паркан. Це був найближчий контакт з ворогом у моєму досвіді. Наша арта нас всіляко підтримувала, але в противника була кількісна перевага, міни просто сипалися градом одна за одною", – згадує боєць.

За його словами, це вороже угруповання чи не найсильніше в армії РФ, а в Бахмуті було кілька сотень таких бійців.

"Головним чином, це саме вони і продавлювали наші позиції в Бахмуті. У них, як і у нас, не було ніяких розпізнавальних знаків або документів при собі. Але вони контрастували на тлі інших. У разі відступу з позицій вони відразу намагалися забирати і своїх поранених і "200-х". Там же були і "вагнерівці". Але ти знав, чого від них очікувати. Але от коли підключилися ГРУ, то було складно, оскільки вони показали ще більшу результативність, ніж професійні "Вагнера", – підсумував спецназівець.

Бої за Бахмут - останні новини

Російські окупанти довгі місяці намагалися захопити Бахмут. Місто майже повністю знищене, тому українські підрозділи вийшли з нього і зайняли позиції на флангах.

132 жовтня начальник прес-служби східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш повідомив, що на Бахмутському напрямку ЗСУ продовжують наступ. За одну добу українські захисники просунулися на сотні метрів.

Вас також можуть зацікавити новини: