Дикий зазначив, що в росіян не має мети захопити Часів Яр під конкретну дату./ скріншот

За Часів Яр на Бахмутському напрямку Донецької області тривають важкі бої, росіяни не мають там просування. Проте Часовому Яру вирішується доля Донецької області.

Військовий експерт та ветеран АТО Євген Дикий зазначив, що в росіян не має мети захопити Часів Яр під конкретну дату. 

"Втім, мета дотиснути Часів Яр у них точно є. Оскільки це вже не оперативний рівень, а стратегія", - заявив експерт в ефірі Еспресо.

Відео дня

За словами Дикого, в Часовому Яру вирішується доля Донецької області, зокрема, всієї частини Донеччини, яка не окупована росіянами. 

"Річ у тому, що Часів Яр - це панівні висоти. Якщо ми втратимо ці висоти, то потім відбити їх буде дуже складно. А також у росіян зʼявиться можливість прострілювати Костянтинівку, Дружківку, Слов'янськ і Краматорськ", - пояснив він.

Експерт зауважив, що за Часів Яр тривають складні бої.

"Далі важко буде не тільки протидіяти обстрілам цих міст, а стримати просування окупантів буде нелегко. Поки що Часів Яр тримається. За це місто йдуть дуже складні бої. Ми перекидаємо туди резерви. І для мене дуже показовим є те, що туди були перекинуті спецпідрозділи ГУР. Поки що просувань, на щастя, росіяни там не мають", - додав він.

Бої за Часів Яр - останні новини

Військові, які наразі обороняють Часів Яр від росіян, кажуть, що зараз безпосередньої загрози для міста немає, лінія фронту тут стабілізувалась.

"Якогось суттєвого просування ворога в смузі відповідальності немає, лінія фронту плюс-мінус стабілізувалась. Очевидно, що зараз безпосередньої загрози Часовому Яру немає", - зауважив заступник командира другого штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової  київської бригади ЗСУ Олексій Тарасенко, який разом з побратимами захищає позиції в районі Часового Яру.

Водночас Тарасенко зазначив, що ворог продовжує атакувати українських оборонців по кілька разів на день, принайні це відбувається в смузі відповідальності 5-ї штурмової бригади.

"Противник просто не доводить своїм людям, що на наших позиціях є обронці, каже, що позиції пусті і відправляє їх майже завжди в одну сторону", - підкреслив військовий.

Вас також можуть зацікавити новини: