Російські генерали змушували військових йти в наступ. Зараз же РФ обороняється / Колаж УНІАН

Російські генерали вже не трапляються українським військовим, бо ворог почав вчитись на помилках, розповів військовий експерт Олег Жданов.

У перші місяці війни Росія не була взагалі готова до запеклих боїв.

"Вони (генерали – ред.) всі в тилу. На жаль, противник теж вчиться воювати і отримує бойовий досвід. У перші місяці РФ взагалі не розраховувала на опір населення. Вони навіть солдатів своїх інструктували, що місцеве населення зустрічатиме їх з "хлібом-сіллю", а ЗСУ можуть чинити незначний опір. Тому армія РФ ні морально, ні психологічно не була готова до запеклих боїв", – зазначив Жданов.

За словами експерта, в результаті склалася така ситуація, коли війська ЗС РФ відмовлялися йти в бій: "Ці війська треба було гнати в наступ. Відповідно, весь командний склад був на передовій, був максимально близько до лінії фронту, щоб змусити військовослужбовців йти в наступ. Коли вони підходили до лінії фронту, наша розвідка вираховувала такі моменти і ми накривали їх вогнем".

"Зараз вони (росіяни – ред.) навчилися воювати, все командування знаходиться на віддаленій дистанції. В основному вони ведуть оборонні бої за винятком сходу. Але там воюють найманці, їх особливо гнати не треба, вони мотивовані грошима. Тому кількість генералів і офіцерів на сьогодні під наш вогонь потрапляє дуже мало", – пояснив Жданов.

Разом з тим старших офіцерів, підполковників і полковників наші війська продовжують ліквідовувати і далі.

"Єдине, що це вже перетворилося на військову рутину. Кількість підполковників і полковників, яких ми знищуємо, вже досягла такої позначки, коли ми це сприймає як даність і буденність", – додав Жданов.

Війна в Україні – актуальні дані

Росіяни зосереджують сили на захопленні Донецької області та утриманні логістичних шляхів у Луганській області. Важкі бої тривають на Бахмутському й Авдіївському напрямках.

Протягом доби ЗСУ відбили атаки ворога в районах населених пунктів Площанка, Невське, Білогорівка Луганської області та Яковлівка, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Дружба, Невельське, Побєда і Новомихайлівка на Донеччині.

За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, українські бійці уже впритул підійшли до Кремінної.

Разом з тим продовжується навчання "мобіків" на території Білорусі.  

З початку повномасштабного вторгнення ліквідовано вже 93 390 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: