Україна просить у партнерів ракети ATACMS / скріншот

Україна здатна виробляти далекобійну зброю для ударів по території Росії і виключення загрози застосування балістичних ракет.

Упевненість у цьому висловив екс-керівник Центрального командування США в 2008-2010 роках і колишній директор ЦРУ (2011-2012) генерал Девід Петреус, відповідаючи на питання про протидію масованим балістичним обстрілам у контексті заборони використовувати для цього західну зброю, передає Укрінформ.

"Ніколи не існувало обмежень на те, що виробляє сама Україна... Я вважаю, що Україна самостійно розробить можливості, які з часом дозволять їй впоратися з цією загрозою", - заявив він.

Петреус бачить в України надзвичайні можливості та здібності виробництва зброї великої дальності на власних потужностях.

А ось існуючі обмеження Заходу він вважає виправданими: "Ми хочемо, щоб наші лідери були розсудливими і обережними. Ми бачили приклади того, що може статися, якщо вони такими не є".

.

Далекобійні ракети для України - актуальне

Нагадаємо, на озброєнні у ЗСУ вже є британські далекобійні ракети Storm Shadow. Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що всі їхні влучання були результативними. Він додав, що Україна і надалі потребує такого виду озброєння.

Що стосується надання Україні інших далекобійних ракет, то днями президент США Джо Байден зазначив, що питання передачі Україні ракет ATACMS ще розглядається владою Сполучених Штатів.